Svenska veckan i Sydösterbotten

Publicerat den Kategoriserat som Aktuellt, Blogg

Under svenska veckan i novmber 2021 fick barnen i Sydösterbotten ta del av teater och konserter. För många av barnen var det första gången de fick ta del av en teaterupplevelse eller en konsert.

Efter en period med Pandemi och begränsningar i kulturprogrammet var det roligt att släppa loss för en vecka. Det blev en blandning av både skratt och gråt, musik och teater.

Två pjäser av Kainos sång visades i Kristinestad. Det är en pjäs skriven av Urban Lindh som visas av Skottes Musikteater från Gävle. Den gripande pjäsen handlar om Kaino som skickades som krigsbarn under andra världskriget från Finland till Sverige. En rörande pjäs om att tvångsförflyttas till ett annat land och förlora sina rötter. En tragisk, verklighetsbaserad pjäs över en del av Finlands historia.

Mimmit på svenska höll en konsert som sprudlade av glädje och musik i Närpes. Barnen, och för all del också de vuxna, hade svårt att hålla sig stilla när de medryckande låtarna spelades.

Teaterpjäsen Tie Your Camel, var en rolig pjäs om att bli vuxen och att ta sitt ansvar. Den fick högstadierna i både Närpes och Kristinestad ta del av.


Kaj Irjala, Luckan i Sydösterbotten