Böcker från Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Aktuellt, Blogg

Från Luckan i Sydösterbotten kan du få tag på många finlandssvenska författares verk. Här hittar du diktböcker av den prisbelönta författaren Kurt Högnäs, som gick bort i slutet av 2021, men också verk av hans son Gunnar Högnäs.

Vi har båda böckerna ur Dennis Rundts nittonhundratalssläktsaga, av vilken den senaste heter Big Daddy. Dennis, som bor i Kristinestad och Kurt Högnäs, som under många år var en uppskattad lärare i Kristinestad, är inte de enda skribenter som har anknytning till orten, och vars verk du hittar i våra hyllor. Sara Razai och Stina Engvall är andra författare med stark anknytning till Kristinestad. Hans Hästbacka och Håkan Gullmets får representera Närpes. Men du hittar här många många fler författare, som många har anknytning till Sydösterbottens städer och byar.

Vi har också ett rikt urval av barnböcker. Boken: En kråksång för Nordens barn, av Annika Sandelin och Linda Bondestam, är skapad inom nätverket Luckans projekt Barnens rätt på jorden här i Norden. Barnboken är producerad i syfte att rikta uppmärksamheten på barnens rättigheter.

Ett rikt urval av historiska böcker både ur ett nationellt och regionalt perspektiv finns att få från Luckans utrymmen på Rådhusgatan 2B i Kristinestad. Förutom de lokalhistoriska verken över regionens städer och byar, finns det också många böcker om historiska händelser som skett både i Finland och i övriga världen. Claus Stolpe, K-G Olin och Christer Norrvik, är erfarna och välrenommerade författare till några av de många historiska verk vi har.

Böcker öppnar världar. Dikt och prosa, historia och romaner, handarbete och natur. Allt finns representerat i våra hyllor. Kom in och bekanta dig med vårt utbud.

Informatör Kaj Irjala
Luckan i Sydösterbotten
044 750 3231